Przepis zapożyczony z: http://mycuisine.blox.pl/2010/05/Styropian-czyli-sernik-bez-sera.html
3 szklanki mąki
5 żółtek
paczka masła
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
odrobina śmietany, jeśli ciasto będzie zbyt suche
Masa:
5 białek
1 szklanka cukru pudru
1 litr śmietany 18%
1 duży budyń śmietankowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 dag wiórków kokosowych
Słoiczek dżemu.
Zagniatamy kruche ciasto, dzielimy na pół i wkładamy do zamrażalnika.
Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier, a następnie resztę składników. Wszystko dobrze mieszamy.
Schłodzone pół ciasta rozwałkowujemy na dno blaszki, smarujemy dżemem, wylewamy na to masę,
a na wierzch ścieramy druga połówkę ciasta.
Smakowicie wyglada:)
OdpowiedzUsuń